Att leva hållbart och tänka på vår miljö känns som en självklarhet numera. Dessvärre är det inte alltid lika enkelt att hitta hushållsprodukter som verkligen är miljövänliga i hela kedjan från produktion, innehåll och återvinning till transporter och koldoixidavtryck. Vem kan man lita på?

När det kommer till tvättmedel så erbjuder Världsnaturfonden i Sverige följande tumregler:

  • Det bästa för vår miljö är att använda ett tvättmedel som är märkt med Svanen eller Bra Miljöval.
  • Tänk på att dosera rätt och att inte använda för mycket tvättmedel.
  • Om du kan undvika att använda sköljmedel när du tvättar så blir det ännu bättre för miljön i och med att färre kemikalier släpps ut.

Precis som det är viktigt för oss på Neutral att våra produkter är skonsamma för känslig hud och passar för personer med allergier, så arbetar vi ständigt för att minimera vår miljöpåverkan. Det betyder bland annat att:

  • Alla våra produkter är Svanenmärkta (förutom pulverstortvätt).
  • Alla våra tvättmedel produceras med 100 % förnybar energi.
  • Vår flytande handtvål är tillgänglig i påfyllningsförpackning med 80% mindre plast än fullförpackning. 
  • Våra flaskor för flytande tvättmedel är tillverkade av 97 % återvunnen plast
  • De flesta av våra produkter innehåller bionedbrytbara ingredienser. Några av dessa är flytande tvättmedel och sköljmedel som innehåller hela 97-100% bionedbrytbara ingredienser.

Här kan du utforska alla våra allergi- och miljövänliga tvättprodukter.

Vårt partnerskap för allergivänliga produkter

Neutral har i flera år samarbetat med Astma- och Allergiförbundet för att ta fram allergivänliga produkter som är ett bra val för både vuxna och barn. Neutral-serien inkluderar tvätt- och sköljmedel utan parfymer, färgämnen och parabener för att minska risken för allergi. Produktserien är mycket bred och innehåller tvättmedel för både vit- och kulörtvätt, både som pulver, flytande och de nya färdigdoserade tvättkapslarna som gör det enklare och effektivare än någonsin att tvätta.