Att bada sin bebis är ett mysigt sätt för er att knyta an till varandra. Ni kanske badar tillsammans i badkaret, eller så tvättar du din bebis i en praktisk badbalja. Oavsett vilket så är det viktigt att din bebis sitter säkert och stabilt och att du hela tiden håller uppsikt. Håll barnet med din lediga arm så att han eller hon kan stödja huvudet och nacken mot din arm.

Bebisars hud är ömtålig och behöver behandlas med både omtanke och eftertanke. Hos en nyfödd bebis är huden mycket tunn och den förlorar väldigt lätt fukt. Därför är det viktigt att använda milda och återfettande tvättprodukter som hjälper till att bevara det naturliga fettet i huden. Bebisars hud har dessutom ett högre pH-värde än vuxnas, så du bör därför välja pH-neutrala produkter som inte rubbar den känsliga balansen i deras hud.

Tänk också på att bebisar inte behöver badas mer än 1-2 gånger i veckan. För mycket kontakt med vatten kan nämligen torka ut huden och öka risken för utslag och irritation. De flesta dagar räcker det gott och väl att bara tvätta av dem med en svamp eller med Neutral Babyvåtservetter.

När det väl är dags för ett bad bör du använda tvättprodukter utan tvål, parfym eller färgämnen. Många experter menar att man inte behöver använda schampo alls när barnen är väldigt små, utan att det räcker med att tvätta håret med vatten. Vill du ändå använda ett skonsamt babyschampo så kan vi rekommendera Neutral Babyschampo som gör håret rent utan att irritera huden.

För att undvika att bebisens hud blir irriterad bör du alltså redan från början välja milda, oparfymerade produkter som inte torkar ut barnets hud. Neutral-serien för bebisar och barn ger den känsliga huden en bra start i livet. Produkterna framställs utan parfym och färgämnen, och de har tagits fram särskilt för att skydda barn och bebisars känsliga hud från irritationer. Prova gärna Neutral Babyolja, som du kan droppa i badvattnet för återfuktning, använda vid babymassage och som behandling av skorv/mjälleksem.

Kom ihåg att:

  • Alltid hålla din bebis under uppsikt när ni badar.
  • Bebisar bara behöver bada 1-2 gånger i veckan.
  • Använda milda produkter utan parfym eller färgämnen.
     

Undvik:

  • Produkter med högt pH-värde.
  • Produkter med parfym eller färgämnen.
  • Att bada din bebis för ofta.
     

Vårt engagemang för dig och dina barn

På Neutral har vi sedan start haft en ambition att utveckla produkter som passar för den allra känsligaste huden. För att hjälpa dig att hålla dina egna och dina barns hudproblem under kontroll har vi utvecklat våra produkter i tätt samarbete med astma- och allergiförbunden i Danmark, Norge och Sverige. Tack vare dessa partners kan vi hela tiden hålla oss i frontlinjen av hudvårdsbranschen och utveckla rena, milda, färg- och parfymfria produkter som behåller både din och familjens hud återfuktad och som samtidigt förebygger och minskar risken för hudallergi och överkänslighet.