Kliar det på kroppen? Är du torr överallt, eller bara fläckvis? Har du eller någon i familjen problem med atopiskt eksem, med torr, röd hud som kliar och fjällar? Huden är kroppens största organ och den utsätts hela tiden för olika typer av påfrestningar. Väder och vind i vårt nordiska klimat kan göra hudbarriären tunn och känslig och mottaglig för allergener (ämnen som kan orsaka en allergisk reaktion) som skapar klåda och inflammation i huden. Torrt inomhusklimat och tjocka kläder som andas dåligt gör att känslig hud mår ännu sämre under vinterhalvåret. Kanske finns det också stress och slarv med maten med i bilden? Eller alltför långa bad eller intensivt tvättande?

Alla dessa faktorer kan leda till känslig och torr hud, som i sin tur riskerar att leda till allergiska reaktioner och eksem. Eksem, eller atopisk dermatit, har också genetiska orsaker, men oavsett skälen till problemen behöver den känsliga huden hjälp att stärka hudbarriären, skydda huden mot uttorkning och tillföra fukt och fett för att bevara huden mjuk och smidig.

Alla våra hudkrämer i Neutral-serien är särskilt utvecklade i samarbete med Astma- och Allergiförbundet för att kunna möta de behov som personer med känslig hud, allergi och eksem har; de är speciellt framtagna för känslig hud, de är helt fria från parfym och färgämnen och de är dermatologiskt testade. Möt våra milda och effektiva fuktgivare för huden:

Neutral Kroppslotion: fuktgivande lotion för daglig användning. Utformad för daglig användning med en särskild formula för känslig hud. Läs mer här.

Neutral Intensivkräm: för hud som behöver extra vård. Parfymfri hudkräm som är mild nog även för den mest känsliga huden, men som också är extra fet för problemhud och mycket torr hud. Läs mer här.

Neutral Handkräm: effektiv, lindrande och fuktgivande. En mild handkräm med sheasmör, särskilt utvecklad för att hålla händerna mjuka och friska. Passar alla hudtyper. Läs mer här.  

Vårt engagemang för dig med känslig hud

Det bästa du kan göra för att förebygga irritation, allergi och eksem är att välja hudvårdsprodukter med omsorg. Vi har sedan start haft en ambition att utveckla produkter som passar för den allra känsligaste huden. För att hjälpa dig att hålla dina och dina barns hudproblem under kontroll har vi utvecklat våra produkter i tätt samarbete med astma- och allergiförbunden i Danmark, Norge och Sverige. Tack vare dessa partners kan vi hela tiden hålla oss i frontlinjen av hudvårdsbranschen och utveckla rena, milda, färg- och parfymfria produkter som behåller både din och familjens hud återfuktad och som samtidigt förebygger och minskar risken för hudallergi och överkänslighet. 

Läs gärna mer här om vad du kan förändra i din vardag för att undvika och förebygga torr hud, allergi och eksem!

Läs mer om vår nordiska samarbetspartner här: https://www.asthmaallergynordic.com/