Tecken på torr hud kan variera från dag till dag beroende på vädret, din stressnivå och de produkter du använder. Läs mer om de enkla förändringar du kan göra i din dagliga rutin som kan hjälpa dig att förebygga torrhet, och varför Neutral är det perfekta valet för skonsam vård.

 

Förändra något i din vardag

Fundera över hur din livsstil kan ge dig torr hud och se om du kan ändra på något. Det kan handla om allt från miljön på kontoret till ditt tvättmedel – små förändringar kan göra stor skillnad.

 

På vintern blir huden ofta torr: luften innehåller mer vattenånga vid högre temperaturer, så en mycket kall dag finns det praktiskt taget ingen fukt alls i luften. Om du täcker huden i vinden och solen kan du skydda huden från kylan.

 

En annan sak som torkar ut huden – framför allt på händerna – är att tvätta sig ofta. Om du inte behandlar kroniskt torra och spruckna händer kan det leda till kontakteksem. Huden kan bli känslig och utveckla allergier mot de produkter du använder, vilket ger upphov till allergiska utslag. Neutral flytande handtvål avlägsnar smuts effektivt samtidigt som hudens naturliga pH-värde… bevaras för att minska risken för hudirritationer och allergiska hudreaktioner.

 

Återfuktande hudvård

Hudvård handlar om biologi: du måste hjälpa din hud att bevara optimal vätskebalans i förhållande till omgivningen. Epidermis, eller överhuden, fungerar som vattenbarriär som bidrar till att reglera vattenhalten i huden.

 

Vatten hjälper lipidstrukturerna, eller fettsyrorna, mellan cellerna i hornlagret att bevara ett flytande tillstånd. Om du tvättar dig med skarp tvål avlägsnas såväl yttre som inre lipider, vilket skadar hornlagret och stör barriären. Då inleds en ond cirkel: ju mer hudens ytterskikt skadas, desto sämre fungerar den.

 

Neutrals produkter för håret, ansiktet och kroppen har testats av hudläkare, framställs utan parfymer och färgämnen och gör huden mjuk och fräsch utan att irritera den.  

 

Milda hushållsprodukter

Skarpa tvättmedel och rengöringsprodukter är mycket skadliga. För att undvika problem bör du alltid läsa igenom etiketterna på de produkter som din hud kommer i kontakt med. Välj helst produkter med så få kemikalier eller tillsatser som möjligt. Våra tvätt- och diskmedelsprodukter har tagits fram för att vara skonsamma mot huden samtidigt som de avlägsnar fläckar och gör kläderna mjuka. Du kan alltså få samma rena resultat som du förväntar dig samtidigt som produkterna är skonsamma och får dig att må bra hela dagen.