Badstunder och blöjbyten är ofta en möjlighet att knyta an till de allra minsta, och senare är kanske klädval och olika frisyrexperiment en källa till glädje tillsammans med de lite äldre barnen. Härliga tvålar, badskum, shampon, stylingprodukter, deodoranter och tvättprodukter är naturliga inslag i dessa sammanhang, och vem vill inte få njuta av väldoftande och roliga produkter tillsammans med barnen? Men dessvärre finns det en baksida med dessa produkter; en av de vanligaste källorna till allergier och utslag hos barn är nämligen parfym.

I en undersökning utförd av Läkemedelsverket 2013 visade det sig att enbart 8 av 50 produkter specifikt riktade till barn var helt parfymfria. Men i takt med att medvetenheten om parfymers allergiframkallande egenskaper ökar, så ökar också antalet parfymfria barnprodukter på marknaden, vilket är mycket positivt.

Det bästa man kan göra för att undvika allergiutslag hos barnen är att förebygga dem. När de väl har fått allergiutslag är det nämligen svårare att bli av med dem. Och förebygger allergiutslag gör du allra bäst genom att undvika parfymerade produkter helt och hållet. Det gäller så klart de ...produkter du använder direkt på barnets hud, som tvättservetter, tvål, hudkräm, schampo och tandkräm… men lika viktiga är de produkter du använder i barnets närhet, som tvättmedel och sköljmedel. Men för att vara på den säkra sidan så är det naturligtvis en god idé att enbart använda oparfymerade produkter i hela hushållet, så långt det är möjligt.

Vårt engagemang för dig och dina barn

På Neutral har vi sedan start haft en ambition att utveckla produkter som passar för den allra känsligaste huden. För att hjälpa dig att hålla dina och dina barns hudproblem under kontroll har vi utvecklat våra produkter i tätt samarbete med astma- och allergiförbunden i Danmark, Norge och Sverige. Tack vare dessa partners kan vi hela tiden hålla oss i frontlinjen av hudvårdsbranschen och utveckla rena, milda, färg- och parfymfria produkter som behåller både din och familjens hud återfuktad och som samtidigt förebygger och minskar risken för hudallergi och överkänslighet. 

Här hittar du 5 värdefulla fakta om din bebis hud – praktiska tips om känslig hud, bad och varför milda produkter fungerar bäst.

Lär känna våra milda och oparfymerade produkter för bebisar och barn här.