Hudvård är ett brett område. Det kan handla om återfuktning av torr hud på kroppen, anti-ageing-produkter för ansiktet, extra omtanke om små barns ömtåliga hud, eller särskild hudvård för personer med allergi eller atopiska eksem. Gemensamt för alla produkter vi utvecklar på Neutral är att de är anpassade för den känsliga huden, men de passar givetvis för alla som vill använda mild och skonsam hudvård – också i förebyggande syfte.  

Vad innebär känslig hud?

Man kan dela upp känslig hud i mängder av kategorier, men för att reda ut begreppen fokuserar vi på de stora grupperna: torr/känslig hud, hud med atopiskt eksem samt känslig hud på små barn.

  • Den känsliga huden har en ömtålig hudbarriär som ofta har ytliga blodkärl. Den kan reagera med rodnad, fjällning, utslag och svullnad på yttre påfrestningar som sol, torr luft, vind, kyla och alltför intensiv tvättning. Den känsliga huden kan också reagera på stress, alkohol, starkt kryddad mat, kaffe eller rökning.
  • Eksem är ett samlingsnamn för flera olika hudbesvär. Atopisk dermatit, som också kallas atopiskt eksem, är den vanligaste formen. Atopisk dermatit är oftast ärftligt och ibland går det hand i hand med astma och hösnuva. Eksem kan variera väldigt mycket i svårighetsgrad från person till person, men oftast yttrar det sig i form av inflammerad, kliande hud med små blåsor på. När blåsorna spricker bildar de utslag med skorpor på.
  • Bebisar och små barn har väldigt tunn hud, och därför behöver de hjälp för att behålla hudens naturliga fetter. Deras hud har också ett högre pH-värde än vuxnas och de är därför känsligare för irritation från parfym och kemikalier som kan finnas i både tvålar, krämer och textilier.

Vilken typ av hudvård passar för känslig hud?

Det bästa du kan göra för att förebygga irritation, allergi och eksem är att välja hudvårdsprodukter med omsorg. Vi har sedan start haft en ambition att utveckla produkter som passar för den allra känsligaste huden. För att hjälpa dig att hålla dina och dina barns hudproblem under kontroll har vi utvecklat våra produkter i tätt samarbete med astma- och allergiförbunden i Danmark, Norge och Sverige. Tack vare dessa partners kan vi hela tiden hålla oss i frontlinjen av hudvårdsbranschen och utveckla rena, milda, färg- och parfymfria produkter som behåller både din och familjens hud återfuktad och som samtidigt förebygger och minskar risken för hudallergi och överkänslighet. 

Utforska gärna våra skonsamma hudvårdsprodukter för känslig hud: https://www.neutral.se/produkter.html

Läs mer om vår nordiska samarbetspartner här: https://www.asthmaallergynordic.com/