Kliar din hårbotten? Är den torr, irriterad eller flagar den till och med? Du är inte ensam om problemet; vårt nordiska klimat med många inomhustimmar i torra miljöer är tyvärr ingen hälsokur för våra hårbottnar. Om du dessutom har känslig hud i övrigt, är allergisk eller har eksem, är det mycket vanligt att också hårbotten drabbas av problem. Men det finns effektiv och skonsam hjälp att få.

Det första du behöver ta reda på är om du har mjäll eller torr hårbotten, för det är lite olika problem som kan behöva olika lösningar. Neutral har specialutvecklade, skonsamma och effektiva schampon som behandlar både mjäll och torr hårbotten, till exempel vårt egna mjällschampo.

Schampo mot torr hårbotten

En torr och kliande hårbotten behöver behandlas skonsamt. Starkt parfymerade schampon med intensiva rengörande ingredienser kan lätt förvärra problemen. Om det är möjligt så är det en god idé att dra ner på antalet hårtvättar, eftersom alltför flitigt tvättande torkar ut hårbotten ännu mer. Utöver det, se gärna över de stylingprodukter du använder; är de starka och parfymerade så bidrar även de till uttorkning och klåda. Problemen kan också minska genom att helt enkelt dra ner på antalet stylingprodukter.

Välj ett milt och skonsamt schampo, utan parfym och färgämnen och med lågt pH-värde för att behandla din torra hårbotten. Neutral Schampo passar alla hår- och hudtyper och hjälper till att minska risken för hudirritationer och allergier. Schampot lämnar ditt hår rent, vårdat och mjukt.

  • Speciellt utvecklat för känslig hud
  • 0 % parfym och 0 % färgämnen
  • pH-värde på 4,5-4,9
  • Dermatologiskt testat
  • Svanenmärkt och testat i samarbete med Asthma Allergy Nordic och AlllergiCertified

Komplettera gärna din skonsamma hårvårdsrutin med återfuktande Neutral Balsam som gör håret mjukt och enkelt att reda ut. Och för de dagar när du har bråttom eller bara vill bära med dig en flaska till träningen kan vi rekommendera Neutral Schampo 2-i-1 som tvättar och mjukar upp håret i ett enda steg – lika milt och skonsamt för hud och hår som alla våra andra produkter.

Schampo mot mjäll

Man vet inte helt säkert vad som orsakar mjäll, men mycket pekar på att hårbotten reagerar på ett slags jästsvamp som lever naturligt på huden hos vuxna. Om mängden svamp ökar eller om du är extra känslig mot den, så kan huden reagera genom att producera fler hudflagor. Det är alltså de hudflagor som kallas mjäll och som hamnar på kläderna när du kliar din hårbotten. Det finns även mjäll som beror på just torr hårbotten, och de besvären ökar i allmänhet på vintern, när luften är torr och vi stänger in huvudet i täta mössor. Även mjäll bör behandlas med milda och effektiva hårprodukter, som Neutral Mjällschampo. Det är speciellt utvecklat för att rengöra ditt hår och hårbotten samt förebygga mjäll samtidigt som det är skonsamt mot din hud.

Läs mer på Asthma Allergy Nordic och AllergiCertified om vilka produkter du bör välja för att ta hand om känslig och allergisk hud.