Var du än befinner dig i världen så innebär våren oftast samma sak: städning. Vårstädning har långa anor, men det är inte bara vår hud som kan dra nytta av en uppfräschning – när du går igenom röran i hemmet kan du passa på att se över hudvårdsrutinen också. När solen och värmen återvänder är det en bra idé att gå igenom rutinen så att du kan inleda våren på bästa möjliga sätt.

 

Reparera skadan

Har vintervädret irriterat känsliga problemområden? Då är det dags att ge dem lite extra uppmärksamhet genom att införa en fylligare kräm i din dagliga rutin. Prova Neutral intensivkräm: den lindrar torr, sprucken hud på bland annat händer och armbågar, tillför näring och ger kroppen en mjuk känsla.

 

Läs på om ämnet

Ta tillfället i akt att se till att din hudvårdsrutin är så bra som möjligt för din hud. Kanske har du glömt några steg som du kan lägga till. Eller kanske får en ny appliceringsmetod produkterna att fungera bättre: om du till exempel inte använder ansiktsvatten redan, kan det vara en bra idé att prova det. Det förbereder huden för fuktkrämen och underlättar när du ska lägga makeupen. Neutral ansiktsvatten är skonsamt mot känslig hud, minskar porers synlighet och ger huden en ren och fräsch känsla.

 

Fräscha upp garderoben

Om en ny säsong innebär nya kläder – eller att ta fram gamla kläder från förra året – rekommenderar vi alltid att du tvättar dem med Neutral tvättmedel innan du hänger in dem i garderoben. Nya kläder kan innehålla skarpa kemikalier från tillverkningsprocessen och kläder som har förvarats längre kan ha samlat på sig damm som kan irritera känslig hud. När du tvättar dem i tvättmaskinen försvinner damm och kemikalier och kläderna får en skön känsla.