Hitta rätt rengöringsmedel!

Att stå framför butikshyllan med rengöringsprodukter kan vara förvirrande och nästan lite stressigt. Man kan lätt få intrycket att man behöver minst 5 olika flaskor för att göra sitt hem ordentligt rent. En för badrummet, en för köket, en för spisen, en för toalettstolen och en annan för möblerna. Sen har de dessutom olika färg, dofter och rengöringslösningar som kräver en kemistutbildning för att begripa. Och vad gör man om man dessutom har känslig hud, lever med astma, allergi eller doftöverkänslighet? Måste det verkligen vara så här krångligt?

Svaret är nej, det behöver det inte vara. Neutral Universal Rengöringsspray  både avlägsnar smuts effektivt, torkar snabbt och lämnar en snygg yta utan ränder efter sig. Den är dessutom särskilt utvecklad för dig eller den familjemedlem som har känslig hud eller allergi, eftersom den är dermatologiskt testad, Svanenmärkt och deklarerad i samarbete med Asthma Allergy Nordic.

Rengöringen är helt fri från parfym och färgämnen och flaskan är tillverkad av 100 % återvunnen plast. Universal Rengöringsmedel finns också i en mer koncentrerad form för fläckar som sitter lite hårdare. Den är så klart också parfymfri och särskilt formulerad för känslig hud. Bägge varianterna kan användas på de flesta ytorna i hemmet, såsom plast, glas, stål, keramiskt kakel och laminat. Undvik däremot att använda dem på ömtåliga, porösa material som läder, siden och gjutjärn. Testa alltid rengöringsprodukter på ett icke-synligt område före användning, och ta gärna på handskar för att skydda känslig hud.

Men vad innebär begreppet universal rengöring, eller allrengöring som det också kallas? Betyder det att rengöringen fungerar på precis allt? Nej, men det innebär att rengöringen är vattenlöslig och kan användas för att ta bort det mesta i smutsväg, vilket gör den till ett riktigt mångsidigt verktyg när du städar. Neutral Universal Rengöringsspray är till exempel perfekt när ditt badrum behöver en grundlig rengöring och uppfräschning. Läs mer om hur du gör här!