För närvarande jobbar vi med att lansera en ny hemsida, vi ber om ursäkt för eventuella besvär

Ta hand om din hud

Ta hand om din hud

1. Var noga med att skölja ordentligt

Skölj av kroppen noga när du har duschat och tvättat händerna för att undvika tvålrester på huden som kan orsaka hudirritation.

2. Efter duschen

Ge din hud näring med en kroppskräm eller lotion varje gång du har duschat. Gör detta inom fem minuter efter varje dusch så att huden behåller sin fuktighet.

3. Exfoliera huden

Huden består av två lager. Det yttersta lagret heter stratum corneumoch består av döda hudceller. Det är viktigt att exfoliera huden för att ta bort döda hudceller så att produkterna kan tränga in ordentligt och återfukta huden.

4. Ät förnuftigt

Ät en balanserad kost med massor av färsk frukt, grönsaker och fibrer. Reducera ditt intag av fett, salt och socker. Vitaminer och mineraler har en välgörande inverkan på huden. B-vitamin hjälper till exempel till att hålla huden risk och glänsande.

5. Inga mer färgämnen och parfymer

Så långt det är möjligt bör du undvika att använda produkter som innehåller färgämnen och/eller parfymer – oavsett om de är naturliga eller syntetiska. Välj produkter som är godkända av Astma och Allergiförbundet – de produkterna ger en minimal risk för allergier.

6. Rengör din hud

Ta bort smink och tvätta ansiktet varje morgon och kväll. Avsluta ansiktsbehandlingen med en närande ansiktskräm.

7. Drick vatten

Drick massor av vatten. Vatten har stor inverkan på hudens fuktighet och är nödvändigt för hålla den mjuk och smidig. Det är individuellt hur mycket man bör dricka, men som en tumregel bör man dricka minst 1,5 liter vätska (helst vatten) om dagen.

8. Undvik att duscha för länge

Undvik att ta långa heta duschar eftersom varmt vatten sköljer bort det naturligt skyddande fettlagret och torkar ut huden. Torr hud är det första steget mot eksem.

9. Håll koll på hudens pH-värde

Många produkter innehåller ämnen som kan göra att pH-värdet kommer i obalans. För att behålla hudens naturliga pH-balans bör du undvika produkter som innehåller starka ämnen såsom alkohol, mineralolja, vaselin, paraffin, lanolin, osv.

10. Klappa kroppen torr

Klappa huden torr efter duschen i stället för att gnida den torr med handduken. Det besparar huden onödig irritation. Använd en fuktbevarande kräm efteråt.

TOP