För närvarande jobbar vi med att lansera en ny hemsida, vi ber om ursäkt för eventuella besvär

Höst

Höst

Allergi mot regnkläder

Det är viktigt att skydda sig ordentligt när regnet öser ner. Man bör dock vara medveten om att barnens regnkläder innehåller PVC och ftalater som stör hormonbalansen. Barn har en tendens att suga på kragen och ärmarna.

Halloweensmink

Var försiktig med sminket när du klär ut dina barn inför halloween. Smink kan innehålla ämnen som utlöser allergiska reaktioner. Köp produkter utan doftmedel och använd färger i fast form hellre än i flytande form. Stryk på en bra hudkräm under sminket.

Regn, blåst och röda kinder

Det nyckfulla höstvädret är eksemets värsta fiende. Det bästa sättet att förebygga eksem när vädret börjar slå om är att använda en fet, återfuktande hudkräm. Små barn har särskilt lätt att få torra, kliande och röda kinder.

Håll dig varm med bomull

Använd bomullshalsduk när blåst och kyla slår till på hösten. Bomullshalsdukar irriterar inte huden lika mycket som yllehalsdukar och är därför bäst under den gradvisa övergången till kyligt väder.

Höstläppar

Läpparna kan bli väldigt känsliga under övergången från sommar till höst. Var extra noga med hur du sköter läpparna under den här tiden på året. Använd ett närande läppbalsam utan parfym, färgämnen och parabener för att undvika torra läppar.

Mjuka händer

Många använder inte handskar på hösten och då får händerna inget skydd mot vädret. Ta hand om dem med en astma- och allergigodkänd* handkräm för att undvika torra händer.
*Astma och- allergiförbundet är en Svensk organisation

Mögel

Skogens lövverk är underbart vackert på hösten. Men kottar, grenar och andra höstutsmyckningar i naturen kan innehålla mögelsporer som kan orsaka problem i andningsvägarna om man tar dem med sig hem. Kom därför ihåg att alltid tvätta av och torka kottar och grenar ordentligt innan du tar in dem. 

Tvätta händerna för att undvika bakterier

Man nyser och näsan rinner under den här årstiden. Lär dina barn att alltid tvätta händerna efter att de har snutit sig för att undvika att sprida bakterier. Använd en bra, neutral flytande tvål utan parfym och artificiella färgämnen.
Underlätta för barnen att tvätta händerna i badrummet och köket.

Ta vara på sommarens dofter

Höstvädret är också fint. Att låta kläderna torka utomhus i vinden kan få bort lösa fibrer och göra kläderna mjukare.

Tid för impregnering 

Det är snart dags att ta fram vinteroverallerna. Kom ihåg att ytbehandlingen eller impregneringen varar längre om du tvättar vinteroverallerna på rätt sätt. Använd ett milt tvättmedel utan enzymer och följ tvättinstruktionerna noga.

TOP