För närvarande jobbar vi med att lansera en ny hemsida, vi ber om ursäkt för eventuella besvär

Sommar

Sommar

Sommarhud

Ta snabba, kalla duschar så att du inte torkar ut huden. Ge huden näring med en fuktbevarande hudkräm genast efter duschen så att huden behåller sin fukt bättre. Kom ihåg att skydda huden mot den starka sommarsolen.

Skydda huden

Kom ihåg att skydda huden mot den starka sommarsolen. Man kan inte säga det för många gånger! Använd solskydd på hela kroppen när du solar eller badar, och undvik solen mellan kl. 12.00 och 15.00 när strålningen är som starkast. Vuxna bör använda en mängd solskydd som motsvarar en näve.

Bränd hud

Kom ihåg att behandla hud som bränts i solen omedelbart. Om du inte har en efter-sol-hudkräm kan du hälla lite mjölk i en sprayflaska och spreja på huden en gång i timmen. Laktos lugnar ner huden och den kalla mjölken lindrar rodnaden.

Barn och hudkräm 

Barn är inte så förtjusta i att bli insmorda med solskydd, så därför kan du försöka göra det lite trevligt för dem: spela lite rolig musik, gör fläckar med hudkrämen på huden, etc. Börja med att smörja in områden som är lättare, såsom armarna, benen och kinderna. Att stryka på solskydd är en god vana som är viktig att lära sig vid tidig ålder.

Våtservetter för resan

Ta med våtservetter utan parfym och färgämnen när ni åker på semester. Våtservetter kan användas till allt från att torka av smuts till att svalka sig i ansiktet en het sommardag. Och de är praktiska när man inte har tillgång till tvål och vatten. Kom ihåg att leta efter produkter som är astma- och allergigodkända för att minimera risken för hudirritation.

Vackra sommarben

Sommar och sol är lika med bara ben – och helst utan hår. För att irritera huden så lite som möjligt när du rakar benen bör du först exfoliera huden för att ta bort döda hudceller. Kom ihåg att raka i hårets växtriktning och avsluta med en bra lotion utan parfym och färgämnen.

Massor av vatten

Det kan inte sägas för ofta: kom ihåg att dricka vatten, särskilt när det är varmt. Vuxna måste dricka minst sex till åtta glas vatten om dagen. Det enda kroppen behöver förutom vatten är syre. Om huden inte får tillräckligt med vätska förlorar den sin elasticitet. Du kan testa elasticiteten genom att knipa tag i huden med fingrarna och dra utåt; när du släpper taget bör den falla tillbaka genast.

Bort med glassfläckar

De flesta barn och vuxna älskar glass. Du tar lätt bort glassfläckar på kläderna genom att gnida på lite diskmedel på fläcken innan tvätten. Och kom ihåg att det är en myt att tvättmedel med parfym ger renare tvätt. Produkter som är astma- och allergigodkända är precis lika effektiva. 

Spara på sminket

Det finns ingen anledning att använda massor av smink på sommaren när huden får en naturlig lyster av solen. Men du måste förstås komma ihåg att använda en bra återfuktande hudkräm och solskydd när du är ute i solen.

Ta bort svettfläckar

Du kanske brukar få missprydande svettfläckar på kläderna under varma sommardagar. De går lätt bort om du lägger kläderna i blöt i vanlig hushållsättika i några timmar. Tvätta sedan plagget med ett skonsamt tvättmedel.

TOP