För närvarande jobbar vi med att lansera en ny hemsida, vi ber om ursäkt för eventuella besvär

Vår

Vår

Låt din hud andas in vårluften

Våren är årstiden för den ljusa transparenta looken med fräsch och naturlig hud. Stryk inte på ett tjockt lager foundation och puder utan ge i stället huden näring med en mild och fuktgivande ansiktskräm utan parabener och parfym.

Var försiktig med solen

Efter en lång och mörk vinter är det frestande att ge sig ut i vårsolen, men huden är inte van vid solens skarpa strålar så tidigt på året. Kom ihåg att använda solskydd på våren och på sommaren för att minska risken för soleksem och undvik att ligga för långa stunder i solen.

Påskdekorationerna innehåller björkpollen

Påsk och vår hör samman, och det är kul att dekorera trädgrenar med målade påskägg. Undvik videgrenar eftersom de ger björkallergisymtom såsom nysningar, täppt näsa och röda ögon.

Håll pollen utomhus

Pollensäsongen börjar tidigt på våren. Det är särskilt besvärligt med allergier mot pollen från björk, al och hassel. Om du lätt får hösnuva kan det vara klokt att vädra på morgonen och kvällen när pollenhalterna är lägre. Häng inte kläder på tork utomhus under vårmånaderna. Skölj ögonen och näsan med en saltlösning och tvätta håret när du kommer hem om du har blivit utsatt för pollen.

Rengör möbler utan kemikalier

När solen äntligen tittar fram efter en lång vinter och ger varma dagar är det dags att ta ut trädgårdsmöblerna. Låt barnen hjälpa till när de ska rengöras och ställas i ordning. De kanske behöver målas om också. Men kom ihåg att använda miljövänliga produkter. 

Skölj bort pollen från håret

Minska irritationen vid pollenallergi genom att tvätta eller skölja håret innan du går till sängs. På det sättet underviker du att få med dig pollen i sängen.

Vårstädning

När solen börjar skina och våren har kommit är det dags för den stora vårstädningen. Fönster ska putsas, skåp rengöras och påslakan och örngott tvättas. Kom ihåg att tvätta och rengöra allt i hemmet ordentligt en gång om året för att undvika kvalster.

Byt hudkräm

Man använder fetare hudkrämer på vintern, men när isen smälter är det dags att byta till en mindre fet hudkräm, eftersom huden inte är lika känslig på våren som på vintern. Kom också ihåg att stryka på solskydd ovanpå din vanliga ansiktskräm. 

Frisk luft förbättrar inomhusklimatet

Stäng av värmeelementen och öppna så många fönster som möjligt. Hälsa våren välkommen till ditt hem. Frisk luft hjälper till att skapa ett bra inomhusklimat.

Putsa fönsterna

I vårsolen ser man lättare hur smutsiga fönsterna är efter en lång och mörk vinter. En lösning av ljummet vatten, lite diskmedel och ättika ger skinande rena fönster. Använd inte kemikalier.  Fönsterputsningen blir roligare om barnen får vara med och hjälpa till.

TOP