För närvarande jobbar vi med att lansera en ny hemsida, vi ber om ursäkt för eventuella besvär

Allergiråd

Allergiråd

Här är våra tips för att skapa en bra inomhusmiljö:

 1. Städa hemmet noga en gång i veckan. Välj tvättmedel utan parfym, eftersom parfym kan ge astmasymtom.
 2. Vädra alla rum tre gånger per dag i 5-10 minuter och efter att ha duschat, lagat mat och städat. Sträva efter att hålla en temperatur på 20 grader C i huset på vintern. Det minimerar fuktigheten, vilket kan förebygga förekomsten av mögel och kvalster.
 3. Torka inte kläder inomhus, eftersom det kan öka fuktigheten och tillväxten av kvalster. Om du använder en torktumlare bör du se till att den har ventilation utomhus.
 4. Undvik cigarettrök, eftersom det förvärrar astmasymtom och ökar risken för att utveckla astma och astmatisk bronkit.

OM DU ÄR ALLERGISK MOT KVALSTER KAN DU FÖLJA DE HÄR TIPSEN:

 1. Tvätta täcke, kuddar och madrasskydd fyra gånger per år i 60 grader, och sängkläder varje eller varannan vecka.
 2. Dammsugning av madrassen kan eventuellt minska antalet kvalster.

OM DU HAR EKSEM KAN DU FÖLJA DE HÄR TIPSEN:

 1. Välj personliga hygienprodukter utan parfymer, onödiga tillsatser eller färgämnen. De här ingredienserna kan irritera känlsig hud och förvärra åkommor som dermatit eller eksem. De ger också upphov till en risk för kontaktallergi.
 2. Undvik mycket varma duschar och överdriven användning av tvål, eftersom båda dessa kan avlägsna de naturliga oljor som skyddar känslig hud från irritation.
 3. Omedelbart efter att ha duschat återfuktar du huden med oparfymerad kroppskräm för att återställa dess naturliga fuktnivå och förebygga torr, sårbar hud.
 4. Använd skyddshandskar när du städar och välj tvättmedel utan parfym och onödiga tillsatser
 5. Handdesinfektion i stället för vatten och tvål kan vara en bra lösning i vissa fall. Välj alltid handdesinfektion med glycerol och utan parfym.

På Neutral bär alla våra produkter logotypen för Astma och Allergiförbundet. Det betyder att organisationen har bedömt våra ingredienser, inklusive ingen parfym, och dragit slutsatsen att de utgör en minimal risk, baserat på den senaste forskningen.


TOP