För närvarande jobbar vi med att lansera en ny hemsida, vi ber om ursäkt för eventuella besvär

Daglig vård av små barn

Sommar

En bebis blir inte smutsig och svettig på samma sätt som en vuxen. Men man ska vårda och hålla ett öga på känslig spädbarnshud så att man förebygger att små hudproblem kan växa sig större. Ta god tid på dig när du vårdar din bebis och gör tiden på skötbordet till en mysstund.

Vårda hudvecken

Bebisar har många hudveck som behöver skötas för att undvika rodnad. Tvätta hudvecken varje dag med en mjuk tvättlapp doppad i ljummet vatten och lite av Neutrals babyolja. Klapptorka vecken helt torra efteråt med en mjuk handduk. Om du inte har tillgång till vatten kan du tvätta vecken med Neutrals våtservetter.

Bad för bebis

De första månaderna behöver du bara bada din bebis 1–2 gånger per vecka. Använd ljummet vatten (handleds- eller armbågsvarmt, 37 grader). Tillsätt ett par droppar babyolja.

Torka den känsliga huden med en mjuk handduk efter badet. Glöm inte hudvecken, området bakom öronen, blöjområdet och armhålorna. Torka huden försiktigt eftersom den är särskilt känslig här. Om ditt barns hud verkar torr, smörj in med kräm.

Bebisens hår

Du behöver inte tvätta din bebis hår med schampo. Det räcker i regel att skölja håret med vatten. Om ditt barn har mycket hår kan du använda lite babyschampo som försiktigt masseras in i håret och sköljs ur. Tvätta håret sist så att den lilla inte behöver sitta i schamporester.

Blöjbyten och röd hud

Huden under blöjan är särskilt utsatt för fukt och friktion. Var därför uppmärksam på rodnad och utslag i blöjområdet. Hur ofta blöjan bör bytas beror på hur ofta och hur mycket ditt barn äter. Om huden i blöjområdet blir röd och irriterad, smörj in med en skyddande salva. Tvätta och torka huden grundligt först. Ge den känsliga huden tid att luftas vid varje blöjbyte.

Tvätt av bebiskläder

Använd ett oparfymerat tvättmedel och sköljmedel för kläder och sängkläder. På så sätt förebygger du att din bebis känsliga hud blir irriterad. Sköljmedel gör kläderna mjukare och minskar den hudirritation som annars kan uppstå när kläderna gnider mot huden.


TOP