För närvarande jobbar vi med att lansera en ny hemsida, vi ber om ursäkt för eventuella besvär

Höst

Höst

Halloweensmink

Var försiktig med sminket när ditt barn ska klä ut sig på Halloween. Sminket kan innehålla ämnen som kan vara allergiframkallande. Håll dig till produkter utan parfymämnen, där du kan läsa vad de innehåller. Välj hellre fasta färger än flytande och låt inte sminket sitta kvar för länge. Använd en bra, fet kräm under sminket.

Blåst, regn och röda kinder

Det ombytliga höstvädret kan få barneksem att bryta ut. Särskilt små barn får lätt torra, kliande och blossande kinder. Det bästa du kan göra är att förebygga med en bra, fet kräm utan parfym och färgämnen.

Torra läppar

Små barns läppar är känsliga för väderomslaget mellan sommar och höst. De blir lätt torra. Ge dem därför extra vård. Skydda dem med en bra, fet kräm eller ett läppbalsam utan parfym och färgämnen. Låt gärna verka över natten.

Skydda små händer

Små händer utan handskar är utsatta i höstvindar och ruskväder. Skydda ditt barns händer med en fet handkräm som är märkt med Astma- och Allergiförbundets symbol Svalan. Var extra noga med händernas ovansida.

Simhall och hud

Barn älskar en tur till simhallar och äventyrsbad. Men klorvatten kan irritera känslig hud. Om ditt barn lider av torr hud eller eksem kan du smörja in barnet med en fuktkräm innan det hoppar i vattnet. Då irriterar inte klorvattnet huden så mycket. Skölj bort klorvattnet från huden efteråt och smörj in ditt barn med en fuktkräm på nytt.

Handtvätt mot bakterier

Det är säsong för rinnande näsor, förkylningar och nysningar. Lär ditt barn att tvätta händerna för att inte sprida bakterier. Använd alltid en mild tvål utan parfym och färgämnen.

Tid för impregnering

Det är tid att leta fram overallen. Kom ihåg att impregneringen håller längre om du tvättar overallen på rätt sätt. Använd ett skonsamt tvättmedel utan enzymer och följ tvättanvisningarna noga så bevarar du smuts- och vattenavstötningen längre.

TOP