För närvarande jobbar vi med att lansera en ny hemsida, vi ber om ursäkt för eventuella besvär

Vinter

Vinter

Vinterhud

Huden blir lättare torr i kall vinterluft. Du kan hjälpa ditt barns hud genom att smörja in den rikligt med en bra, fet kräm. På så sätt upprätthåller du hudens fuktbalans och motverkar uttorkning och irritation. Använd en kräm utan parfym och färgämnen.

Små barn och kräm

De flesta barn med barneksem har det värst på vintern. Du kan inte använda för mycket kräm. Men alla barn gillar inte att bli insmorda. Försök att göra det till en rolig och mysig stund. Sätt på lite bra musik, lek "snöväder" med krämen på huden och börja med att smörja in på de ställen som ditt barn tycker om. Låt gärna ditt barn hjälpa till.

Torra kinder

Små barn får lätt torra, fnasiga och röda kinder. Smörj därför in kinderna ofta med en bra kräm. Särskilt vid minusgrader är det klokt att välja en fet kräm. Smörjer man med en kräm som innehåller vatten när det är minusgrader ute försämras eksemet.

Skydda små händer

Huden på händerna är särskilt utsatt i vinterkylan. Sätt på vantar eller handskar på barnet när det är utomhus. Skydda huden med en vårdande kräm utan parfym och färgämnen. Var extra noga med händernas ovansida.

Vintertorra läppar

Små läppar är extra utsatta i vinterkylan. Om ditt barns läppar är mycket torra kan du smörja in dem med ett bra läppbalsam eller en fet kräm som kan verka över natten. Välj alltid produkter utan parfym och färgämnen.

Påsk och smink

Var försiktig med sminket när ditt barn ska klä ut sig på påsk. Sminket kan innehålla ämnen som kan vara allergiframkallande. Håll dig till produkter utan parfymämnen, där du kan läsa vad de innehåller. Välj hellre fasta färger än flytande och låt inte sminket sitta kvar för länge. Använd en bra, fet kräm under sminket.

Undvik "elektriska" kläder

På vintern när luftfuktigheten är låg kan du använda ett sköljmedel för att undvika statisk elektricitet i kläderna. Särskilt syntetiska textilier kan lätt bli "elektriska". Ett bra sköljmedel – utan parfym och färgämnen – gör även kläderna mjukare så att de inte irriterar känslig hud så mycket.

Sov gott utan dammkvalster

Dammkvalster trivs dåligt i torra och svala rum där luftfuktigheten är låg. Se därför till att vädra rummet där ditt barn sover och håll temperaturen på runt 20 grader under dagtid. Tvätta mattor, kuddar och bäddmadrasser i 60 grader fyra gånger per år och tvätta sängkläder varje eller varannan vecka.

TOP