För närvarande jobbar vi med att lansera en ny hemsida, vi ber om ursäkt för eventuella besvär

Sommar

Sommar

Barn och solen

Skydda ditt barn mot stark sommarsol med solkräm, solhatt och lätta kläder. Undvik solen mellan kl. 12 och 15 då den är som starkast. Väldigt små barn som inte kan krypa eller gå får inte placeras i direkt solljus. Barn brukar inte tycka om att bli insmorda med solkräm. Försök att göra det till en rolig och mysig stund. Sätt på bra musik och gör "leopardfläckar" med krämen på huden. Låt gärna ditt barn hjälpa till.

Sommarduschar

Kom ihåg att tvätta bort solkräm, havsvatten och klorvatten från ditt barns hud efter en sommardag. Ge ditt barn en kort och ljummen dusch, så undviker du att torka ut den känsliga huden. Smörj in ditt barn med fuktkräm direkt efter duschen.

Våtservetter

Ta med våtservetter på resan. De är bra att ha till hands när du inte har tvål och vatten tillgängligt. Kom ihåg att leta efter Astma- och Allergiförbundets märke Svalan, så att du minimerar risken för hudutslag.

Bort med fläckarna

Du kan få bort spåren efter glass och choklad på barnens kläder genom att gnida lite ofärgat diskmedel på fläckarna innan tvätt och därefter tvätta med ett pulvertvättmedel. Samma metod kan avlägsna fettfläckar från grillad mat och dressing.

Torrt sommarhår

Om ditt barns hår är slitet och torrt av sol och saltvatten kan du använda en liten mängd balsam utan parfym efter hårtvätt. Red ut håret försiktigt innan du sköljer ur balsamet.

TOP