För närvarande jobbar vi med att lansera en ny hemsida, vi ber om ursäkt för eventuella besvär

Vår

Vår

Var försiktig med solen Det är skönt för stora och små att komma ut i vårsolen. Men kom ihåg att huden ännu inte har hunnit vänja vid solens starka strålar. Skydda huden med solkräm och var inte för länge i solen.

Håll pollen utomhus

Pollensäsongen börjar redan tidigt på våren, då pollen från al, hassel och björk kommer ut i luften. Om ditt barn är allergiskt mot pollen är det en bra idé att endast vädra på morgonen och kvällen då pollenhalten är som lägst. Undvik även att torka kläder utomhus och att ta in björk- och pilgrenar inomhus.

Skölj bort pollen

Du kan undvika att ditt barn tar med sig pollen till sängen genom att tvätta eller skölja ditt barns hår innan sängdags. Du kan även hjälpa ditt barn att bli av med pollen genom att skölja ögon och näsa med en isotonisk saltvattenlösning. Om ditt barn har pollenallergi kan det vara nödvändigt att tala med läkaren om medicinsk behandling.

Vårstäda

När ljuset kommer tillbaka är det härligt att vårstäda. Det är också bra för allergiska barn att bli av med damm, smuts och kvalster. Gör rent i alla vinklar och vrår, hörn, skåp, bakom möbler och tvätta fönster, golv, mattor, kuddar och täcken. Välj produkter med Astma- och Allergiförbundets symbol Svalan.

Smörj in eksemdrabbad hud

Det är inte bara på vintern som ditt barn behöver hjälp mot torr hud om barnet lider av eksem. Smörj in ditt barn dagligen med en oparfymerad kräm. På våren kan du byta till en kräm som inte är lika fet.

Tvätta nya kläder

Om ditt barn har fått nya kläder, bör du tvätta dem 1–2 gånger innan användning. Nya kläder kan innehålla rester av kemikalier som kan leda till allergiska reaktioner, utslag och hudirritation.

TOP